Úszóstég és mocsár fölötti sétány várja Orfűn

  Újabb látványossággal bővült Orfű, az elmúlt napokban átadták a Vízfő-tanösvényt, ami mintegy egy kilométeres szakaszt jár be a település lápos, mocsaras területén.

  Az ösvényt az Orfűi Malmoktól elindulva fedezhetik fel: a patakokon és lápos területen kiemelt pallósor vezeti át a látogatókat, egészen a Vízfő-forrásig. A tanösvény ezután kétszer is átvág a patakon, így érkezünk el a Mecsek Házhoz, ahonnan visszakanyarodva a réten keresztül térhetünk vissza a kiindulási állomáshoz.

  Orfű légi felvételrőlForrás: Shutterstock / Készítette: Digoarpi

  A tanösvényen kihelyezett táblákon keresztül ismerhetjük meg a malmok történetét és a helyi élővilágot.  

  Az Orfűi fejlesztés első lépéseként az Aktív Víziturisztikai Központnál egy úszóstéget hoztak létre. Emellett elkészült a vízpartot az országút melletti parkolóval összekötő sétány, továbbá a tó nyugati partján egy 70 méter hosszú, fa és acél szerkezetű lépcsős stéget is helyrehoztak.

  A következő ütemben a Malommúzeumot egy teljesen új épületrésszel bővítik ki - tudtuk meg a BAMA, Baranya megyei hírportál cikkéből.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!