Rangos díjat nyert a Maros megyei fürdőváros

  A legsokoldalúbb fürdőváros címmel tüntette ki az országos balneoturisztikai kongresszus Szováta városát a hétvégén - tudtuk meg a Székelyhon híréből.

  Szováta, Medve-tóForrás: Wikipédia / Készítette: Christo

  A Romániai Balneoturisztikai Patronátus négy napos kongresszusának fő eseménye volt a díjátadó gálaest, amelynek részeként a szervezet különböző kategóriánként díjazott településeket, üdülőközpontokat és szállodákat. Ezen a díjátadón lett a „legsokoldalúbb turisztikai célpont" kategória nyertese a város.

  Szovátán tavaly hivatalosan 640 ezer vendégéjszakát töltöttek el a turisták, előtte 610 ezret, ugyanakkor tavaly mintegy 130 ezer alkalommal váltottak jegyet a Medve-tóra. 

  Szováta egy 10 300 lélekszámú település, mégis van olyan nap, amikor több mint 10 ezer turista tartózkodik a településen. A turisták nagy része, mintegy 90 százaléka belföldi, 5 százalék moldovai, 3 százalék magyarországi és csupán két százaléknyi érkezik máshonnan.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!