WC-papír darabok úszkálnak a tengervízben Njivice strandján

Montenegróban és Horvátországban is egyre több strandra kerül ki a "fürdeni tilos" tábla, ugyanis fekáliás szennyezés éri a tengert. Néhány napja írtunk róla, hogy szennyezett a víz Vela Luka partján, nem lehet fürdeni Dubrovnikban, és Kaštela strandjain is napokig fürdésre alkalmatlan volt a tengervíz. Most a helyi sajtó, a Montenegrói RTV számolt be hasonló esetről: Njivicénél került szennyvíz a tengerbe.

Njivice madártávlatbólForrás: Shutterstock / Készítette: Flavia Brilli

A helyiek szerint a njivicei Iberostar szálloda fürdőterületétől mintegy 50 méterre a tengerbe engedték a szennyvizet. A piszkos és zavaros víznek szaga is volt, az esetről felvételt is készítettek.

A felvételen nem látszik tisztán, de a készítője szerint wc-papír darabok is távoztak a szállodától kb. 50-100 méterre elhelyezkedő nyílt csőből. Egy helyi búvár szerint az eset már nem először fordul elő, tavaly is történt hasonló.

Herceg Novi településének rendőrsége eddig nem tudott az esetről, mivel a polgárok nem tettek hivatalos bejelentést. Egyébként a njivicei Iberostar Hotel partjánák a tenger vízminősége már a legutóbbi mérés alapján is alacsonyabb, K2-es szintű volt. Az ezt követő napon a hotelből már tisztított technikai vizet öntöttek a tengerbe, a njivicei szállodából pedig azt nyilatkozták, hogy a médiában elhangzott információk nem valósak.

Hangsúlyozták, hogy a hotel a szennyvíz bioszeptikus kezelésére szolgáló, legújabb rendszerrel rendelkezik, amely teljes mértékben működőképes. Ennek megfelelően a műszaki víz kiürül, míg a szilárd hulladékot a közmű hetente egyszer vagy szükség esetén gyakrabban üríti ki, vagyis a hotel vezetősége tagadja, hogy általuk került volna szennyeződés a tengerbe, amit állítólag igazolni is tudnak.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek