Szennyvizet engedtek a tengerbe néhány horvát strand közelében

  A múlt héten megerősítették, hogy Kaštela strandjain szennyezett víz került az Adriai-tengerbe, amely ráadásul kellemetlen bűzt is árasztott maga körül. A turisták napokig nem mártózhattak meg a strandokon, de szerencsére a helyzet mostanra normalizálódott - tudtuk meg a horvátországi Dnevnik hírportál tudósításából.

  Szennyezett volt a víz, de már lehet fürödniForrás: Shutterstock / Készítette: xbrchx

   

  A szennyezés azért történt, mert a tettesek a szennyvíztartályok ürítésének kifizetése helyett közvetlenül a tengerbe ürítették a tartalmukat.      

  Az illetékesek, amint észlelték az illegális kibocsátásokat, vádat emeltek az elkövetők ellen, a tenger vizét pedig rendszeresen ellenőrzik az érintett strandokon és a többi horvát partszakaszon is. A szakemberek tízszer hajtják végre a vizsgálatot a fürdési idény alatt, több mint 800 helység partvidékén. 

  A turisták összességében elégedettek a víz minőségével és tisztaságával a horvát tengerpartokon. Az adriai-part a Földközi-tenger legtisztábbjai közé tartozik, a tenger pedig kiváló minőségű a strandok 94 százalékán.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!