Idén nyáron ismét csobbanhatunk a Letenyei Termálfürdőben

  A 2017-2018-as tél annyira tönkretette a Letenyei Termálfürdő medencéit, hogy tavaly nyáron nem tudták használni a fürdőzők. Idén nyáron viszont ismét megnyitja kapuit a strandfürdő.

  A Zala megyében található, 2003-ban megnyitott letenyei fürdő a tavalyi strandszezonra nem nyitott ki, mivel a téli fagyok jelentős károkat okoztak a termálstrandon: a medencék csempéinek nagy része megkárosodott, de szerkezetileg is rossz állapotba kerültek a medencék, az egyikből a víz is szivárgott.

  Ismét lehet lubickolni Letenyén. Képünk illusztráció.Forrás: Shutterstock / Készítette: YanLev

  Az önkormányzat több helyről próbált pénzt szerezni a felújításhoz. Többek közt a Magyar Turisztikai Ügynökség vezetőjét és a kormányfőt is megkereste a polgármester, Farkas Szilárd, de eddig még nem járt sikerrel, ezért a helyi önkormányzat saját forrásból oldja meg a medencék felújítását – írja a Zaol.hu.

  A munkások jelenleg a a medencék csempeburkolatainak felújításán dolgoznak, és minden olyan részegység korszerűsítését is elvégzik, amely elengedhetetlenül szükséges ahhoz, hogy újra megnyithasson a fürdő.

  Ha minden a tervek szerint alakul, és a tavalyelőtt felújított gépészettel sem lesz gond az egyéves üzemszünet miatt, június közepén-végén újra fogadhat vendégeket a letenyei strand.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!