Fellendül a gyógyturizmus Nagykőrösön

A Virágos Magyarország verseny keretében hazánkat Ausztriában hamarosan képviselő Nagykőrös nemcsak a környezetszépítésben, de a városfejlesztés és a turizmus egyéb területein is jeleskedik.

Felújítják a Nagykőrösi termálfürdőt

A helyiek legfrissebb bejelentése szerint megkezdődik a rehabilitációs ellátás jelenlegi infrastruktúrájának kibővítése, a tervek szerint egy új ingatlant építenek, benne ergoterápiás és balneoterápiás egységekkel. Az új, korszerű, 1000 m2 alapterületű épület lehetőséget teremt a fogyatékkal élő munkaerők átképzésére is - tudtuk meg a Turizmus.com híréből.

Vizes gyógyterápiaForrás: Shutterstock / Készítette: Angela Aladro mella

A turisztikai projekt egyik legfontosabb eleme egy 100 férőhelyes gyógyszálló, valamint a kemping-termálfürdő-rendelőintézet komplexum. A létesítmény lehetőséget biztosít majd a rehabilitációra, a gyógyításra, nem utolsósorban javítja a fogyatékkal élő emberek munkaerő piacra történő visszakerülésének esélyét.

Színes virágok díszítik NagykőröstForrás: Facebook / Önkormányzati Hírek Nagykőrös

Amíg az új projekt megvalósul, a városban sok hektárnyi zöldtelület és park várja a látogatókat. A Cifrakert, vagy a Pálfája olyan létesítményekkel bír, ahol lehet pihenni, természeti túrák keretében megismerkedni a térség ősfáival, akár születésnapokat, esküvőket tartani vagy éppen megpihenni a kirándulás vagy fürdőzés után.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek