Népszerű üdülőhely lehet az eddig parlagon heverő törteli termáltóból

  Kihasználatlanul folyik a természetbe a termálvíz, maga körül egy kis tavat kialakítva a Ceglédtől 13 kilométerre található Törtel községben. A vizet még a hatvanas években fedezték fel, azóta nem használták előnyeit.

  A kép csak illusztrációForrás: Shutterstock / Készítette: EQRoy

  Egy rövid ideig működött a termáltó partján egy kisebb strand, de miután bezárták, a terület az önkormányzat kezébe, majd magántulajdonba került. Azonban a tulajdonos nem tudta megvalósítani a tervezett fürdőfejlesztés terveit, és felszámolás alá került – írja a Termal Online.

  2015-ben a törteli önkormányzat megvásárolta a termálkutat, majd a körülötte lévő 10 hektáros területet is, amely hamarosan látogatott fürdőhellyé alakulhat. A tervek szerint egy fürdésre alkalmas termáltavat alakítanak ki, körülötte pedig kemping és szálloda kaphat helyet.

  Első körben megvizsgálják a feltörő termálvíz minőségét, valamint szükség lesz a termálkút mélyítésére is, hogy növeljék a vízhozamot és a termálvíz hőfokát. Az is elképzelhető, hogy a területen létesített épületek fűtését is meg tudják oldani a termálhő segítségével. Amennyiben megvalósulnak a jelenlegi tervek, néhány év múlva akár kedvelt üdülőhellyé is válhat az eddig parlagon heverő terület.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!