Hamarosan nyílik a felújított Selyemréti Strandfürdő

A Miskolctapolca Barlangfürdő és a Miskolctapolcai Strandfürdő mellett a vendégek nemsokára birtokba vehetik Miskolcon a felújított Selyemréti Strandfürdőt is. A fejlesztés jó ütemben halad, és a tervek szerint május 1-én már ki is próbálhatjuk az új medencét.

Tavaly november 1-én kezdődött el a Selyemréti Strandfürdő fejlesztése Miskolcon, amely során egy új 50 méteres medence épül a régi helyére, miközben maga a főépület is megújul – írja cikkében a TermalOnline.

Selyemréti Strandfürdő, úszómedenceForrás: Selyemréti Strandfürdő / Készítette: Hanák Tibor

A beruházás legfontosabb elemeként elbontották a régi, elavult 50 méteres úszómedencét, majd helyére egy teljesen új, már edzésekre és utánpótlástornák megrendezésére is alkalmas medencét építettek. Új uszodatechnikával és uszodagépészettel szerelték fel, a víz fűtése is környezetbarát lesz. Hőszivattyúkat építenek be, ezentúl ezzel melegítik a medencék vizét, és ez segít az állandó vízhőmérsékletének megtartásában, szükség esetén emelésében is.

Megújulnak, és egyben nagyobbak lesznek az öltözők és a zuhanyzók is, valamint az uszodatér feletti részről eltűnik a sátor, helyette új, merev vázas sátorszerkezet épül. Ennek falai a nyári időszakban elbonthatók, így az uszodatér oldalról kinyitható lesz. A főépület tetőszerkezetét már felújították, de a második emeleten új öltözőt és szociális részleget is kialakítanak majd – olvasható a Minap.hu cikkében.

A lap azt is megemlíti, hogy a 2. emeleten – ahol az ifjúsági- és gyermeköltözők lesznek –, a helyiségeket már leburkolták, kicsempézték. Kialakították az öltözők és tusolók szaniter helyiségeit, megkezdték az épület többi részének felújítását is. A női és a férfi mosdókat, valamint az öltözőket is újra csempézik, járólapozzák, kifestik és az elektromos hálózat felújítását is lassan befejezik. 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek