Elhunyt fiú álmát váltják valóra a sümegi termálfúrással

  Napokon belül megkezdik a termálkút fúrását Sümegen. Amennyiben sikeres lesz az eljárás, a termálvizet egy szállodában és egy új termálfürdőben is kihasználják.

  A sümegi vár és várdombForrás: Wikipédia / Készítette: Peter Stehlik

  A Veszprém megye nyugati részén található Sümegen 50-65 fokos termálvízre számítanak és bíznak a jó minőségében is. A fúrás helyét a vár közelében, távol a lakóházaktól jelölték ki és már le is alapozták, így a munkát néhány napon belül megkezdik, és körülbelül két hónapon át dolgoznak majd.

  Ha sikeres lesz a fúrás, elsősorban családoknak alakítanak ki egy termálfürdőt, így a helyieknek nem kell elmenni Sárvárra vagy Hévízre lubickolni, hiszen helyben is megtalálják a vizes élményeket. Nem titkolt szándék a külföldi vendégek bevonzása sem, akik a tervek szerint az egyik szállodában is megmártózhatnak majd a sümegi termálvízben.

  Papp Imre vállalkozó és várkapitány ezzel fiatalon elhunyt fia tervét szeretné megvalósítani, hiszen még az ifjabb Papp Imre szerezte meg a kútfúrás engedélyét – írja a Veol Veszprém megyei hírportál.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!