Ez a kilenc intézmény viselheti újabb két évig a hévízi védjegyet

Hévíz még 2015-ben hozta létre saját védjegyét a Hévízi-tó gyógyhatására alapozott terápiák kiemelése érdekében. A mozgásszervi panaszok enyhítésében kiváló eredményekkel bíró Hévízi Tradicionális Kúra hatékonyságát 220 éves fürdőgyógyászati múlt, gyógyult vendégek ezrei és modern orvosi kutatások is igazolják.

Forrás: heviz.hu

A Hévízi Tradicionális Kúra alappillérei a gyógyvízben fürdőzés mellett az iszappakolás és a súlyfürdő, amelyhez kiegészítő kezelésként a gyógyvíz ivókútból való fogyasztása, a masszázs, a mozgásterápia és a fiziko-, valamint hidroterápia is tartozik. Egy ilyen kúra időtartama ideális esetben két hét, de erről részletesebben ide kattintva is olvashatnak.

A Hévízi Tradicionális Kúra védjegyének viselésére azonban csak szok az intézmények jogosultak, amelyeknek megvan az ehhez szükséges szakmai, orvosi háttere és gyógyászati infrastruktúrája: gyógyvizes medencével, súlyfürdővel és iszappakoló helyiségekkel. Ezen feltételek meglétét kétévente szakmai bizottság ellenőrzi.

Az idei védjegy kiosztó ünnepségen a Hévízgyógyfürdő és Szent András Reumakórház mellett a Danubius Health Spa Resort Aqua, a Danubius Health Spa Resort Hévíz superior, a Hotel Aquamarin, a Hotel Európa fit superior, a Hunguest Hotel Helios, a Kolping Hotel Spa & Family Resort, a Magyar Honvédség Egészségügyi Központ Hévízi Rehabilitációs Intézete és a NaturMed Hotel Carbona superior is megkapta újabb két évre a minősítést – áll a Hévízi Turisztikai Nonprofit Kft. szerkesztőségünkbe érkezett sajtóközleményében.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek