Videó: Vastag téli bundát öltött a kameraérzékeny börzsönyi vadmacska

Alig két hónapja írtunk a Börzsönyben élő vadmacskákról és mutattuk meg azt a videót, melyen az egyik példány örömmel szaglászta meg a felfedezett kamerát. Most újabb bejegyzés került fel a Duna-Ipoly Nemzeti Park (DINPI) közösségi oldalára, amiben újfent a kameracsapda elé sétált a kissé termetesebbnek tűnő cica.

"Nem vagyok duci, csak téli bundát viselek!" – írja a nemzeti park, védelmébe véve a macskát, mely szemmel láthatóan kikerekedett. Az egészen biztos, hogy továbbra is jól érzi magát a Börzsönyben elkerített projektterületen élő, fokozottan védett állat.

A fotó illusztrációForrás: Lviatour/commons.wikimedia.org

"A vadmacska (Felis silvestris) számára kiemelten fontos, hogy megőrizzük a természetes, nagy kiterjedésű összefüggő erdőket. Fontos számukra, hogy az erdők változatos szerkezettel rendelkezzenek, ami nemcsak gazdag táplálkozó helyeket, de kiváló búvóhelyeket is nyújt számukra. Ezért a megkezdett természetvédelmi erdőkezeléseket; lékek, változatos holta-formák, mikro-élőhelyek kialakítását a LIFE4OakForests (https://www.life4oakforests.eu/) projekt keretében idén is folytatjuk" - írja a DINPI.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek