Még gondolkodtok hova menjetek hétvégén? Íme 5 szép hazai úti cél

Sok esetben szeretek spontán dönteni arról, hova látogatok el a hétvégén, de ha családdal, vagy barátokkal indulunk neki, nem árt ha már a hét elején tervezgetni kezdünk. Ehhez adunk most segítséget, és röviden figyelmetekbe ajánlunk, hazánk legkedveltebb úti céljai közül 5 különböző várost.

Északkelet-Magyarország egyik legszebb történelmi városában, Egerben járunk. Itt található hazánk egyik legnagyobb bazilikája, az egri főszékesegyház, de számos más híres műemlékkel és múzeummal is rendelkezik, melyek közül kiemelkedik az egri vár. Gyógyvizes fürdője azért is különleges, mert itt található az orszáh 5 eredeti nyolcszögletű törökfürdője közül az egyik.

EgerForrás: MarinaDa/shutterstock.com

Egyre népszerűbb az Érseki Palota Látogatóközpont, nagy kedvencnek számít a Kopcsik Marcipánia, a Beatles Múzeum körül pedig nagyszámú rajongó tábor alakult ki. Eger pincesorai, különösen a Szépasszony-völgy mindig is különös vonzerőként jelentek meg, és ami a legjobb, hogy évről évre megújulnak, haladnak a korral, így a város borturisztikai kínálata is mindig nyújt valami újat.

Pécs

Gyönyörű helyen, a Mecsek hegység lábánál fekszik ez a történelmi emlékekben és múzeumokban gazdag város. Itt található hazánk egyik UNESCO világörökségi helyszíne, az ókeresztény sírkamrák, és számos török emlék, köztük a magyarországi török-iszlám építészet legmonumentálisabb alkotása, Gázi Kászim pasa dzsámija is.

Pécs nem az a város, amit csak azért nézünk meg, hogy kipipáljuk a bakancslistánkon. Mert aki akár csak egyszer is megfordult a városban, az egyből megérzi a vágyat a visszatérésre. Valami mediterrán rezgés vonzza ide az embert, az utcák olaszos hangulata, a pezsgő esti élet és a török emlékek egzotikuma, amit a napvitorlák, a pálmafák és a leanderek járatnak a csúcsra - na meg a kultúra. Annyi kiállításnak és kulturális emléknek ad otthont ez a település, hogy szinte minden egyes látogatásunkra jut egy újabb élmény, és ehhez adódnak még hozzá az aktuális nyári programok.

Gyula

A Fehér-Kőrös bal partján fekvő Gyula Erkel Ferenc zeneszerző szülővárosa. A város gyógyvizes fürdőjéről híres, amelyet az Almásy-kastély 200 éves ősparkjában lévő Várfürdő és Aquapalotában élvezhetünk. Jelképe a Gyulai vár, mely Közép-Európa egyetlen épen maradt síkvidéki, gótikus téglavára.

Forrás: Visitgyula.hu / press

A legtöbb embert valószínűleg a Gyulai Várfürdő vonzza a városba. A gyógyvizes lazulás, az egészséges izzadás, a jó kedvű pancsolás ígérete. És ezt a Gyulai Várfürdő, illetve élményfürdője, az AquaPalota be is tartja. A fürdőkomplexum a téli hónapokban éjszakai wellnesslehetőséggel és szaunaszeánszokkal, nyáron pedig családi programokkal és vízi partival várja a vendégeket.

Balatonfüred

Veszprém vármegyében található a magyar tenger északi partjának legnagyobb városa, a Balaton-part legrégebbi üdülőhelye, Balatonfüred.

Balatonfüred és a Kékszalag, elválaszthatatlan párosForrás: MTI/Vasvári Tamás

Ismertségét a Balaton közelsége mellett elsősorban a szív-és érrendszeri megbetegedések kezelésére jótékony hatású szénsavas forrásainak és mediterrán jellegű klímájának köszönheti. Itt rendezik meg 1825 óta minden év júliusában az Anna-bált, emellett ismert jelentős vitorláskikötőjéről is.

Budapest

A külföldi turisták kedvenc magyarországi úti célja Budapest, mely számos világszínvonalú látnivalóval büszkélkedik. Több műemléke is szerepel a legszebb látványosságokat sorra vevő nemzetközi listákon, köztük a Parlament, a Halász-bástya, vagy a 2-es villamosról nyíló csodálatos, Dunára és a budai oldalra nyíló panoráma.

A csónakázótó a VárosligetbenForrás: Városligeti Műjégpálya És Csónakázótó - Facebook

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek