Aki bújt, aki nem, megyünk: Megnyitott a Dél-Alföld legnagyobb nyári szenzációja

Ismét megnyitott a Dél-Alföld nyári szenzációja, a Kukorica-útvesztő Kiszombor határárban. Ahogy minden évben, úgy idén is egy 5 hektáros kukoricatábla kacskaringós útvesztőiben tehetik próbára tájékozódási képességüket a látogatók. Hogy pontosan milyen minta rajzolódik ki a kukoricatáblában kialakított labirintusból, azt csak a drónfelvételről láthatjuk, íme:

Kiszombor, Kukorica-útvesztő, 2023Forrás: Útvesztő/Facebook

A kukorica-útvesztőnek nagy hagyománya van Csongrád-Csanád megyében, hiszen az idei már a tizenötödik alkalom, hogy megrendezik. Az első útvesztőt 2004-ben, Ferencszállás határában alakították ki amerikai mintára, akkor még kukutyini kukorica-útvesztőnek hívták. Később azonban jobban megközelíthető helyre, Kiszombor mellé költözött a rendezvény, és azóta is ott található minden évben. A Hortensia Honismereti Kör egyesület mindig igyekszik más-más ötlettel előrukkolni a labirintus mintáját illetően. Volt már az útvesztő boszorkány, bölény, csodaszarvas és turulmadár alakú is. Ez persze csak a légi fotókon vehető ki. Az ide tábla mintájáról videó is készült, amit ide kattintva tudtok megnézni.

Forrás: Útvesző/Facebook

A kb. 4,5 kilométeres sétakaland mellett az idén is ad hoc programok teszik kellemessé a természetjárást. Állandó program a kincskereső játék, ami minden szombaton 16.00-18.30 óráig tart. Az öthektáros területen 4 rejtvényszobát is elhelyeztek, amelyekben érdekes logikai feladatok várnak, jó válaszok setén pedig kisebb ajándékokat is kaphatunk. De az útvesztő hivatalos honlapja az útvesztőbe elhelyezett geoládákról és a honismereti kör férfitagjai által készített népi játékról is említést tesz. Az útvesztő augusztus 20-ig látogatható, a részletekről itt tájékozódhatsz.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek