Elárvult kisrókákkal találkozhatunk ezen a hazai vidéken, így segítsünk a rókasuttogó szerint

A rókák fialása tavasszal zajlik, ebben az időszakban tehát már sokfelé találkozhatunk rókakölykökkel, és sajnos gyakran előfordul, hogy ezek a kisállatok idő előtt árván maradnak. Nógrád vármegyében sok róka él, de természetesen az ország más részein is előfordulnak, ezért jó tudni, mit tegyünk, ha árva kisrókákba botlanánk. A Rókales alapítványnál nincs megállás, sorra érkeznek a segítségre szoruló apróságok. 

Ilyenkor a kisrókák túlélési esélye viszonylag csekély, ezért a nool.hu megkeresésére a Rókales Alapítvány vezetője, Kurunczi Norbert adott néhány fontos tanácsot, hogy mi az, amit megtehetünk a kis ravaszdik életéért. Norbert erején felül igyekszik esélyt adni a túlélésre az ilyen csöppségeknek, akiket miután felnevel, természetesen visszaenged majd a természetbe. Hallgassátok!

A Rókales Alapítványnak a balatonőszödi menhelyén már két nyugat-nógrádi róka is menedékre lelt. Először a "Balassagyarmati Rém" nevű vörösbundást vette szárnyai alá Kurunczi Norbert, aki azóta már a kedvesebb hangzású Rémy névre keresztelkedett.

Ember és róka békében élhet egymás mellett.Forrás: Facebook/Rókales

Az 1 éves rókafiú már hónapok óta boldogan él megmentője mellett, de április első hetében egy másik nyugat-nógrádi róka is a rókamentőhöz került, aki szeretné tudatosítani azt is az emberekben, hogy bár a rókák vadállatok, szerepük van az állatvilágban, nem kell elpusztítani őket. Mottója úgy hangzik: „ember és róka békében élhet egymás mellett".

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek