Videó: Imádnivaló rókakölykök játszanak a magára hagyott kamerával

A cseh Victor Čech természetfotós nemrégiben a szlovákiai Turiecbe látogatott, azzal a tervvel, hogy egy vlogon keresztül megörökíti a környéken töltött idejét. Turiec gyönyörű vidék Közép-Szlovákiában, amely legalább 300 madár- és emlősfajnak ad otthont, köztük vadon élő rókáknak is.

A kép csak illusztráció - A videót lejjebb találjátok!Forrás: WildMedia/Shutterstock

Abban a reményben, hogy néhány különleges felvételt készíthet a helyi élővilágról, Čech sportkameráját (Go Pro) egy tisztás viszonylag védett részére helyezte, majd magára hagyta. Amikor később visszatért a kicsi, de stapabíró kameráért, meglepődve tapasztalta, hogy azt elmozdították. A felvételek megtekintése után derült csak ki, kik voltak a tettesek - írja a My Modern Met.

Körülbelül 15 perccel naplemente után egy rókakölyök a kamerához lopakodott, és aktiválta annak mozgásérzékelőjét. A vidón láthatjó, amint először meglepetésében odébb ugrik, majd cicaként ugrál a kamera körül. Hamarosan merészebbé válik, és kiüti a kamerát a helyéről.

Ezután már a többi kölyök is csatlakozik, akik egészen eddgi egy kicsit távolabb játszottak. A rókakölykök körülbelül három percig játszanak a kamerával (bekapni is megpróbálják, így még a szájukba is beláthatunk). Az eredmény egy szórakoztató, több mint háromperces felvétel a rókák kíváncsi és játékos természetéről a természetes élőhelyükön.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek