Ide érdemes lesz ellátogatni: 15 ezer tulipán virít majd az Ipoly parti város határában

Egy hobbikertésznek, Pintér Tivadarnak lesz majd köszönhető az a látvány Balassagyarmat határában, amiért máskor Hollandia tulipánföldjeikig kell utazni. A tulipánok virágzása májusra várható, így érdemes akkorra időzíteni egy látogatást, ahol egyébként az érdeklődők majd szüretelhetik a virágokat, vagy akár emlékezetes fotó is készülhet a színes sorok között.

Idén sokan szedhetnek majd Tivadar színes tulipánjaiból vagy akár fotózkodhatnak is a színes virágok közöttForrás: E.-L.-Zs./Nool

A víz-, gáz-, fűtésszerelőként dolgozó férfi öt éve ültet különféle tulipánhagymákat a telkén. A nool.hu cikkében elmondta, hogy eleinte pár darab virághagyma ültetésével kezdte, amelyeknek évről évre gyarapodott a számqa és a fajtája. Elmondása szerint idén egy teljesen új állomány fog virágba borulni tavasszal.

Előző években több rövidszárú tulipán nyílt, idén negyvenöt centiméter szárhosszúságú tulipánok várhatók, összesen tizenötezer holland hagymából. 

"Nekem ez a hobbim, gyönyörködtet és remélhetőleg másoknak is örömet szerzek vele. Kézzel ültetem, kapálom, majd ahogy melegszik az idő, öntözőrendszert telepítek a sorok közé, hogy az eredmény idén is lenyűgöző látványt nyújtson" – hangsúlyozta Pintér Tivadar.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek