Idén két hotel kapott alvásbarát minősítést a világon, és ebből az egyik magyar

Tegnap, március 17-én volt az Alvás Világnapja, aminek alkalmából Magyar Alvás Szövetség nemzetközi konferenciával hívta fel a figyelmet a minőségi alvás fontosságára. Ezen a napon adták át a Sleepfriendly/Alvásbarát Hotel elismeréseket is – írja a turizmus.com.

Nagyon fontos, hogy a nyaralásunkkor is kipihenten ébredjünk - illusztrációForrás: 영훈 박/Pixabay

A Nemzetközi Alvás Konferenciát a Magyar Tudományos Akadémián rendezték meg. A csillagászati napéjegyenlőséghez kapcsolódó esemény célja az volt, hogy felhívja az országok, szervezetek, intézmények és valamennyi ember figyelmét a minőségi alvás fontosságára, annak társadalmi, egészségügyi és szociális vonatkozásaira.

A konferencián Sleepfriendly/Alvásbarát Hotel minősítést kapott Magyarországról az Oxigén Hotel Noszvaj, valamint a svájci Tschuggen Grand Hotel Arosa.

Az elismeréssel az alváskultúra érdekében kiemelkedő szempontokat megvalósító szálláshelyeket díjazták, azzal a céllal, hogy a szállásadókat a kulturált és szakszerű hálóhelyek kialakítására ösztönözzék. Elismerést olyan szálláshelyek kaphattak, amelyek vezetői és munkatársai elkötelezettek a minőségi alvás feltételeinek a kialakításában. A minősítési bizottság tagjai alvás szakemberek, szomnológusok, életmód specialisták, és a szállodaiparban nagy tapasztalatokkal rendelkező szakemberek voltak.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek