Három ismert filmes forgat együtt egy évig a Tisza-tónál

Számos természetfilmes és fotós fantáziáját ragadta már meg a Tisza-tó. Miután három ismert filmes, Fehér Zoltán, Ljasuk Dimitry és Szendőfi Balázs videóban jelentette be, hogy ők hárman az Ember alkotta paradicsom címmel munkához láttak, futótűzként kezdett terjedni a hír a közösségi oldalakon.

A Tisza-tó alkonyatkor - illusztrációForrás: Andrea B. Lukács/Pixabay

Mint a videóban elhangzik: képeket és filmrészleteket tesznek közzé a munkájukról. Már túl is vannak az első forgatási napon, napkeltét és egyéb részleteket, például madarakat rögzítettek az Abádszalóki-medencében, pontosabban a Jóreménység-szigetnél, ahol 2020-ban Ljasuk Dimitry hónapokat töltött, elvonulva a világtól.

Ez a film a Tisza-tó élővilága és az ember kapcsolatáról szóló, a megszokottól kicsit eltérő természetfilm lesz, amit közösen készítünk" – olvasható a film oldalán közzétett egyik bejegyzésben.

Az alkotókról

Fehér Zoltán természetfilmes, Kovács László- és Zsigmond Vilmos-díjas operatőr, aki a Vad víz: Aqua Hungarica című természetfilmet rendezőként jegyzi.


Ljasuk Dimitry elsősorban a Tisza-tavat bemutató kalandfilmjeiről ismert, de a tavaly megjelent A Tisza nevében című alkotásával futott be igazán. Közgazdász és reklámszakember, akinek a szenvedélye a filmezés, a Tisza megóvását és a környezetvédelmet tartja küldetésének. Ő lesz a most képszülő film prezentőre és narrátor.


Szendőfi Balázs pedig halkutató és természetfilmes, a Magyar Haltani Társaság aktív tagja. Többek között a Budapest halai, A szőke tó, valamint A marasztalt folyó című, nagy sikerű természetfilmek alkotója.

"Egy éven keresztül forgatjuk a filmet, így mostantól együtt vagy külön-külön, de nagyon sok időt töltünk majd a Tisza-tavon" – fogalmazott Ljasuk Dimitry. "Én leszek a film prezentőre és narrátora" – fűzte hozzá a tiszaörvényi kötődésű természetfilmes.

Az alkotás várhatóan 2023-ban jelenik meg – írja a szoljon.hu.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek