Tovább szépülhetnek a Balaton, a Tisza-tó és a Duna szabadvízi strandjai is

Folytatódik a Kisfaludy Strandfejlesztési Program, így a Balaton, a Tisza-tó, a Velencei-tó, valamint a Duna és a Tisza mentén lévő szabadvizű strandok is fejleszthetők lesznek. A pályázati felhívásokat már nyilvánossá is tették, elérhetők a kisfaludyprogram.hu oldalon, de benyújtani majd csak később lehet őket. A pontos időpontról a honlapon keresztül lehet tájékozódni.

Örvényes szabadstrandja 2019. április 16. és 2020. november 10. között újult megForrás: Travelo.hu / Gerencsér

A rogramot 2017-ben indították útjára, a célja pedig az, hogy 2030-ig az összes hazai szabadvízi strand megújuljon. A támogatássorozat első 4 ütemében 114 strand kelt új életre. A strandfejlesztés következő ütemében mintegy 100 projekt nyerhet majd el újabb fejlesztési forrásokat - olvasható az MTÜ sajtóközleményében.

Az elnyert forrásokkal pedig arra kell törekednie az üzemeltetőknek, hogy kialakítsák a legalább részleges akadálymentesítést, valamint fejelsszék a család- és látogatóbarát szolgáltatási infrastruktúrákat.

Szem előtt kell tartani az alapszolgáltatások minőségének emelését, a vizesblokkok és az öltözőkabinok megújítását, a vízbejutás feltételeinek javítását. Illetve támogatható lesz a stand füves területeinek a megújítása és bővítése, valamint az ingyenes wifi kiépítése, és az árnyékolók, utcabútorok telepítése.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek