Idén ezek lettek a legtöbbet keresett hazai látnivalók

A Google áttekintette, 2021-ben melyek voltak  a legtöbbet keresett kulturális látnivalók az ország egész területén a Google Térképen.

Budapesten a Magyar Állami Operaház, a Budapest Park, a  Vajdahunyad vára voltak azok a budapesti helyek, amelyekre a legtöbbet kerestek, de népszerű volt a Terror Háza és a Magyar Nemzeti Múzeum is – tudtuk meg a Google sajtóiroda közleményéből. 

A fővároson kívül nagy népszerűségnek örvendett a Festetics Kastély, a Bory-vár és a Szentendrei Szabadtéri Néprajzi Múzeum, de sokan érdeklődtek a Diósgyőri vár és a Zsolnay Kulturális Negyed iránt is.

 

A nem budapesti helyszínek közül a Festetics Kastély is szép keresést produkáltForrás: peter89ba/Pixabay

Magyarországon a Google Térkép értékeléssel rendelkező kulturális látnivalók sorrendben a következők: Flippermúzeum, Centrál Színház, MÜPA, Budapesti Operettszínház, Madách Színház.

Idén Európa-szerte a párizsi Louvre Múzeum és a londoni British Museum volt a legnépszerűbb látnivaló a Google Térkép keresésekben.

Mivel közelednek az ünnepek, a Google összeállított néhány tippet az utazáshoz is

1. Hogyan tájékozódjon: Ha egy új helyen - környéken, városban stb. - sétál, használja a Google Maps Élő nézet funkcióját, hogy a kiterjesztett valóság és a közvetlenül a környező képekre helyezett nyilak segítségével tájékozódjon.


2. Találkozzon könnyebben egy barátjával: Először is, ossza meg a Google Térképen a tartózkodási helyét: a Google Térkép fő képernyőjének jobb felső menüje, és ott a "Helyszín megjelenítése" lehetőség. Érintse meg barátja "ikon" képét a térképen, majd térjen vissza az Élő nézetbe, hogy megnézze, milyen messze van tőle. Kövesse a nyilakat és az útbaigazítást a találkozóhoz.


3. Tudja meg, mikor a legjobb az indulás ideje: A Google Térkép navigációs módjában lehetőség van az indulási vagy érkezési idő beállítására. Így elkerülheti (vagy legalábbis megpróbálhatja!) az ünnepi forgalmi dugókat az utakon, amelyeket gyakran nehéz előre jelezni.


4. További megállók hozzáadása: Egy út, több célállomás. Az ünnepek sokszor megkövetelik, hogy a végső cél előtt közbe iktasson egy megállót – ezt könnyedén megteheti a navigációs módból. A Google Térkép kiszámítja a leggyorsabb útvonalat a célállomáshoz, figyelembe véve azokat a helyeket, ahol meg kell állnia.


5. Nézze meg, milyen nehéz lesz a séta: a Google Térkép a gyaloglási útvonal megadásakor a szintkülönbséget is megadja. Nagyon hasznos, ha egy lankásabb városba megy nyaralni, különösen, ha csomagokat kell felvinni a hegyre. Ez a mindössze néhány száz méteres távolság ilyenkor megtévesztheti az embert.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek