Már a bringások is tervezhetnek útvonalat a Google térképén

November 2-től, azaz mától Magyarországon is elérhető a Google térkép kerékpáros útvonaltervezője, amelyet a Magyar Kerékpáros Klub néhány nappal korábban már kipróbált. "Gyors tesztünk alapján úgy tűnik, hogy a külföldi gyakorlattal ellentétben még nem a kerékpározásra kijelölt infrastruktúrához igazítja a javaslatokat, a kerékpárral kétirányúsított mellékutcákat sem ismeri... Régi álmunk tehát egyelőre még nem működik tökéletesen, de biztató a fejlemény " – fogalmaznak Facebook-posztjukban, miközben hozzáteszik, tavaly több kerékpáros szervezettel közösen írtak levelet a Google-nek az útvonaltervező hazai bevezetésért, így aztán már annak is örülnek, hogy elindult ez a fejlesztés.

A Google Térkép kerékpár ikonjával indítható kerékpáros útvonaltervező segítségével követhetjük az adott útvonalra vonatkozó navigációs utasításokat, kiválaszthatjuk a megfelelő útvonalat és az útfelület típusát. A felhasználók mindemellett megismerhetik a más városokban és régiókban elérhető kerékpárutakat is.

Forrás: Google Térkép

A Google a hazai kerékpáros útvonalakra vonatkozó legfrissebb adatokból gazdálkodik, a funkció bevezetésével pedig a változó kerékpározási szokásokra reagál. "Közel 3 éves előkészület után a mai naptól végre elindul Magyarországon is a Google Térképén a kerékpáros útvonaltervezés, melyhez az adatbázist a Magyar Közút és Budapest Közút szolgáltatta. A környező országok közül egyedül Ausztriában működik ez a funkció" – fogalmazott Révész Máriusz aktív Magyarországért felelős kormánybiztos, aki a Google-vel közösen kiadott közleményben jelentette be a térkép új funkcióját, és egyben felhívja a kerékpárral közlekedők figyelmét, hogy tapasztalataikat, visszajelzéseiket a kerekparutvonal@kozut.hu címre küldjék el.

Címlapfotó: Csudai Sándor

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek