Nem hitt a szemének, amikor erre a szigetre bukkant a Google térképén

Aki keres, az talál – húzhatnánk ide a közmondást, és tulajdonképpen annyi igazság van ebben, hogy Joleen Vultaggio addig böngészte a Google online világtérképét, amíg rábukkant valami egészen különleges földrajzi képződményre. A Michigan állam Detroit városában élő nő szívesen kalandozik képzeletben és a nagyvilág virtuális térképén, ezúttal azonban, amikor a Csendes-óceán kékes árnyalataiban merült el, nem akart hinni a szemének. Nagyjából az Új-Kaledónia melletti Szentháromság-szigeteknél egy határozottan fallikus formájú apró szigetet látott meg – írja a DailyMail.

A térképeket szívesen vizsgáló, három gyerekes édesanya persze egyből meg akarta osztani Facebook-on a legújabb felfedezését, de előbb pontosan megjelölte a sziget koordinátáit, hogy bizonyítsa ismerőseinek, nem photoshoppal illesztette a térképre. "Persze, nem megmérni akartam, hogy mekkora; de ha azt nézem, hogy az óceán közepén áll, hát bizony elég nagy" – fogalmazott Joleen, majd hozzátette, a sziget több mint 500 méter hosszú, és a hozzá legközelebb eső földterület az Ouvea-i Szentháromság-sziget, amelynek 3400 lakosa van és leginkább idilli strandjairól ismert.

Joleen szerint nagyon érdekes látni a térképeken, hogy néz ki valójában a Földünk. "Gyermekeim néha kicsit őrültnek is gondolnak, amikor minden felfedezést megmutatok nekik, de persze ezt nem mutattam meg nekik. Bár valószínűleg nevetnének, és csak forgatnák a szemeiket."

Ha esetleg olvasóink saját szemükkel győződnének meg erről a kis szigetről, akkor csak másolják be a Google térkép keresőjébe ezeket a koordinátákat: 20°37'37"S 166°18'02"E, majd váltsanak át műholdas nézetre. Ha ráközelítenek, és egy kicsit jobbra húzzák az egeret, ezt fogják látni:

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek