Életveszélyes sziklaszirtekre irányítja a túrázókat a Google térképe

A térkép "potenciálisan életveszélyes" útvonalakat ajánl a Ben Nevisre és egyéb hegycsúcsokra tartó túrázóknak, és az embereket sziklaszirtekre irányítja - jelezték kritikájukban a skót hegymászó szervezetek.

A Ben Nevis a skóciai Corpach kikötőbőlForrás: Shutterstock.com / Harry Feather

A John Muir Trust, a Nagy-Britannia legmagasabb hegycsúcsait felügyelő szervezet közlése szerint a Google Maps a Ben Nevisre, az Egyesült Királyság legmagasabb hegycsúcsára olyan túraútvonalakat ajánl, melyek "nagyon veszélyesek, még a tapasztalt mászók számára is". A szakemberek szerint az ajánlott útvonal nagyon meredek, sziklás és ösvény nélküli területen vezet át, ahol még jó látási viszonyok között is nehéz megtalálni az nyomvonalat. Alacsonyan lévő felhők esetén és esőben a javasolt útvonal követése akár halálos is lehet.

A szervezet és a John Muir Trust azt javasolja, hogy az útvonalak kialakításakor a Google konzultáljon velük vagy a helyi túravezetőkkel. A Google szóvivője erre azt reagálta, hogy amint tudják, kivizsgálják a a Ben Nevis útvonalának problémáját, de mellette a helyi szervezetekre hárította a feladatot, miszerint bátran szolgáltassanak földrajzi információkat az utakról és az útvonalakról, ha valami problémát érzékelnek.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek