Vidéki kastélyt idéző fejlesztési központ épül az egykori gyermekotthonból

A kőszegi volt MÁV gyermekotthonból kutatási és fejlesztési központot és campust alakítanak, ahol többek között a globalizáció-, illetve a trendkutatással is foglalkoznak majd - írja a magyarepitok.hu.

A kép csak illusztrációForrás: florianschubert/Pixabay

Az új Tudásközpont területén egy 7715 négyzetméteres főépület és egy 596 négyzetméteres vendégház található, melyeket a projekt ideje alatt teljeskörűen felújítanak. Korszerűsítik az épületegyüttest és néhány részt le is bontanak. Másokat viszont rekonstruálnak és felújítanak, továbbá modernizálják a villamos és gépészeti hálózatot és új közműveket is kiépítenek.

A beruházásban érintett területen az utak, térburkolatok, parkolóhelyek kialakítása is szükséges, továbbá a környezetépítési munkálatok elvégzése. A tervezett zöldfelület nagyszága a teljes terület 70,9 százalékát foglalja majd el.

A munkálatok emellett kiterjednek a külső homlokzati fal, illetve a magas és lapostetők hang- és hőszigetelésére, továbbá a térkő burkolatok beépítésére, de egy 200 adagos főzőkonyha kivitelezése, és két új személyfelvonó beépítése is része a projektnek.

Az épület látványterveit Ekler Dezső készítetteForrás: koszeg.uni-pannon.hu / ©Ekler Dezső

Ezzel együtt megújul a park, külön szobákat kapnak a professzorok, illetve sportközpontot, kávézót és adminisztratív irodákat is átadnak majd. Itt fog elhelyezkedni az átalakítást és a felújítást követően a Felsőbbfokú Tanulmányok Intézete (FTI-iASK) és a Pannon Egyetem új kőszegi kampusza is.

A projekt célja, hogy ideális alkotókörnyezetet nyújtson a legkiválóbb hazai és külföldi kutatók számára a Kőszegen történő munkához, valamint, hogy biztosítsa a tudományos élet infrastrukturális és technikai feltételeit nemzetközi szinten.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek