Két Michelin-csillagos séf vezeti majd a Turai Kastély éttermét

A Clarisse megnyitásával, Mészáros Ádám séf ambíciói között szerepel az első hazai vidéki Michelin-csillag elérése, valamint a „zöld Michelin-csillag" minősítés megszerzése is.

Ahogyan korábban írtunk róla, teljes körű, mintegy két éven át tartó külső és belső felújítást követően  szállóként nyitott újra a BOTANIQ Turai Kastély, amit nem rég Európa legjobb kastélyhotelének választottak meg. Mészáros Ádám, két Michelin-csillagos séf vezeti majd a szálloda fine dining éttermét, melyet a kastélyt építtető Schossberger Zsigmond unokájáról, a festőművész Schossberger Klára „Clarisse"-ról neveztek el.

A stílusos gasztronómiai "színpad"Forrás: Varai Eniko / Pinewood

A sajtónak már bemutatott, és november 17-én a nagyközönség előtt is megnyíló étterem egy olyan, a színházi esték hangulatát idéző gasztronómiai utazásra invitálja majd a vendégeit, amely során megelevendenek a tányérokon a kastélyt körülvevő erdő szintjei, egy minden érzékszervet megmozgató élmény keretében - olvasható a sajtóközleményben.

Mészáros Ádám elmondása szerint a menüsor helyi alapanyagok felhasználásával állt össze, és a helyszín inspirálta, a vendégek pedig ezekhez a fogásokhoz passzoló bor- és koktélpárosításokat kóstolhatnak az esték folyamán. A menühöz stílusban megfelelő kerámia étkészlet is készült, amit Néma Júlia keramikusművész tervezett.

Néma Júlia keramikusművész kerámiáiForrás: Varai Eniko / Pinewood

Mindezek mellett a vacsoraestek fényét emeli még az egyes fogásokhoz Pál István „Szalonna" Liszt Ferenc-díjas magyar népzenész által komponált zenei aláfestés, a személyzet által viselt, Zoób Kati tervezte uniformisok, valamint egy közel 40 festményből és grafikából álló galériafal.

Az erdő a tányéronForrás: Varai Eniko / Pinewood

A menüsorban a patak, az avar, a gyep, a cserje, a lombkorona, valamint az ég szintjét jelenítik meg a fogások. A tányérokra így kerül többek között pisztráng, gomba, fürj, szarvasgerinc és körte is.  Az elkészített ételek a „farm to table", azaz a „földtől az asztalig" alapelvet követik, miszerint a hozzávalók túlnyomó része helyi termelőktől származik. Jelenleg Zsámbokról hozzák a zöldséget, a mézet, a tejterméket, míg a gyöngytyúk és a csirke a Kurca-parti családi gazdaságból érkezik. A fogások visszanyúlnak a környék és a kor tradícióihoz is, a desszertet például egy 1906-ban megjelent magyar szakácskönyv receptje ihlette - állt a közleményben.

A „földtől az asztalig" alapelv lényegeForrás: Varai Eniko / Pinewood

A Clarisse nyitvatartásának érdekessége, hogy bizonyos előre meghatározott napokon várja majd a vendégeit, előzetes foglalás alapján. Lesz egy hétköznapi, illetve egy hétvégi fix menüsor és hozzá választható bor- vagy koktélválogatás. Ezzel párhuzamosan a BOTANIQ Turai Kastély Pálmaház étterme változatlanul működik az á la carte vendégek, illetve a szállóvendégek részére.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek