Eladó a pusztuló, kéthelyi Hunyady-kastély

Január 10-én délelőtt 10 óráig lehet ajánlatot tenni a kastélyra a Budapest Főváros Vagyonkezelő Központ (BFVK) Zrt. honlapján megtalálható adatok alapján. Itt olvashatjuk, hogy a kis híján 3700 négyzetméteres ingatlan több mint 116,5 négyzetméteres területen fekszik és tartozik hozzá melléképület, pavilon, gazdasági épületek, műhely, garázs, buszgarázs és porta is.

Hunyady-kastélyForrás: sonline.hu

A kastélyt kétfordulós pályázaton szeretnék értékesíteni. Aki szeretne pályázni, annak feltétlen meg kell vásárolnia a pályázati dokumentációt és át kell utalnia a BFVK Zrt. számlájára 22 millió forint pályázati biztosítékot.

A kastély története
A Hunyady-kastély Kéthely külterületén, Sáripusztán található. A birtok és a hozzá tartozó barokk eredetű kastély 1733-ban került Hunyadi János tulajdonába. Az épület nyugati szárnya 1760-ban, a főrésze és a keleti szárnya pedig 1912-től 1920-ig épült. A kastély a második világháború idején sebesültkórházként működött, ezután gabonaraktár és istálló is volt. A kastélyt és a hozzá tartozó birtokot 1951-ben a magyar államtól kezelési joggal a Fővárosi Tanács kapta meg, majd 1993-ban került a Fővárosi Önkormányzat tulajdonába és sokáig szociális otthonként működött.

35 évvel ezelőtt elkezdték felújítani a kastélyt, azonban a próbálkozás visszafelé sült el: körülbelül kétharmada leégett.

A tűzeset után majdnem három évtizedig semmi sem történt az épülettel, és folyamatosan romlott az állaga. Az évek alatt pedig ami mozdítható volt, azt ellopták.

- nyilatkozta Molnár Balázs, Kéthely polgármestere.

A városvezető hozzátette, hogy fontos lenne, hogy végre gazdára találjon a Hunyady-kastély, valamint, hogy az épületet szállodaként lehetne a leggazdaságosabban hasznosítani, mivel így turistákat tudnának fogadni a településen, sőt több helybélinek lenne biztos munkahelye - olvasható a Sonline cikkében.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek