Pillantson be a kastélyba, ahol Diana hercegné gyerekként élt!

Ha valaki azt gondolná, hogy a néhai Diana hercegné feszengett, amikor Károly jegyeseként a királyi rezidenciákon vendégeskedett, akkor érdemes bepillantania abba a házba, vagyis kastélyba, ahol a a fiatalkorát töltötte. 

Az impozáns épület főbejárataForrás: Steve Daniels/Wikipedia

Az Althorp-ház minden nyáron nyitva áll a látogatók előtt, de videón keresztül is betekinthetünk abba a miliőbe, ahol Diana felnőtt. Ez volt az a hely, ahol Diana és Károly először találkozott, amikor Diana testvére, Sarah Spencer bemutatta őket egymásnak. Az ingatlant, amely korábban a hercegné édesapjának, Earl John Spencernek a tulajdonában állt, Diana bátyja, Charles 9. Earl Spencer örökölte meg, aki ma is itt él. A 90 szobás házat, amelyben 31 hálószoba található, a legkiválóbb európai bútorokkal és műtárgyakkal rendezték be, és szinte arcul csapja az embert a gazdagság és pompa, íme!

Az Althorp ház Northamptontól északnyugatra található, és 1508-tól áll a Spencer család birtokában. A birtok híres lakói között volt Georgiana Spencer, Devonshire hercegnője is, akit Keira Knightley alakított a 2008-as A hercegnő című drámában.

Diana hercegné John Spencer (Althorp vikomtja) és Frances Spencer lánya volt, de a szülei 1969-ben elváltak. Apjuk 1975-ben megörökölte a grófi címet, és a családot az Althorp-házba költöztette, majd 1976-ban feleségül vette Dartmouth grófnőjét.

A ház közel 10 ezer négyzetméteres, és nem kevesebb, mint 31 hálószoba található benne, bútor-, festmény- és kerámiagyűjteményekkel díszítve. Az Althorp képgalériája olyan figyelemre méltó műalkotásokat is tartalmaz, mint Anthony van Dyck 1637-es Háború és béke című festménye.

Az idők folyamán a házban olyan prominens személyek vendégeskedtek, mint Nelson Mandela, Mihail Gorbacsov, Winston Churchill és a királyi család több tagja.

Churchill egyébként éppen az Althorp-ház egyik hálószobájában kezdte írni visszaemlékezéseit. A környezet minden kétséget kizáróan inspiráló, a könyvtár gyűjteménye például 10 000 könyvből áll.

Az Althorp házban 2014-ig egy Diana tárgyaiból álló kiállítást is megtekinthettek a látogatók, ahol az esküvői ruhája is helyet kapott. Amikor Vilmos és Harry herceg is betöltötte a 30. életévét, a kiállítás tárgyait átadták nekik, ők pedig a Kensington-palotában helyezték el azokat.

A lánykori otthona a szívek királynőjének végső nyughelye is lett, a birtokon található kis tó szigetén helyezték őt örök nyugalomra. A Spencer család 36 tölgyfát is ültetett a területre, amelyek Diana életéveit jelképezik – írja az Insider.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek