Magyar kastélyhotel lett Európa legjobbja

Ahogyan korábban írtunk róla, teljes körű, mintegy két éven át tartó külső és belső felújítást követően tavaly júliusban, szállóként nyitott újra a Turai Kastély. Az eltelt idő pedig nem múlt el nyomtalanul a kastély életében, legutóbb például Európa legjobb kastélyhotelének választották az International Travel Awards 2021 nemzetközi megmérettetésén. 

Úgy fest, mint egy mesebeli kastélyForrás: BDPST Group/BOTANIQ Turai Kastély

„Nagyon örülünk az elismerésnek, hiszen amellett, hogy egy nemzetközi, elismert szakemberekből álló zsűri döntését is tükrözi a végeredmény, a folyamat során a vendégeink is elmondhatták a véleményüket a szavazáson keresztül, ami közvetlen visszajelzést jelent számunkra" – mondta Somlyai Zoltán, a BDPST Group hotel divíziójának vezetője.

A díj, amely a legjobbnak járForrás: BDPST Group/BOTANIQ Turai Kastély

A nemzetközi versenyen több mint száz ország szállodái és vendéglátó egységei indultak. Az első körbe a külföldi, turisztikai területen elismert szakemberekből összeállított, közel ötven tagú bizottság szavazata alapján jutott be a kastély. Több mint 3000 nevezés érkezett a világ számos pontjáról, amelyből összesen 500 nevező juthatott tovább a döntőbe, ahol a szakmai zsűri végül 200 indulót jutalmazott díjjal az egyes kategóriákban.

A szobákat letisztult, modern stílusban rendezték beForrás: Hinka Zsolt/Hlinka Zsolt/botaniqkastely.hu

A szállodákat többek között olyan kritériumok alapján értékelik, mint például a személyzet barátságossága vagy a szobák minősége, felszereltsége és tisztasága. A kastélyban található szobákat a kényelmes, letisztult és modern stílus jellemzi.

A hajdani Schossberger-kastély
A turai kastély Schossberger Zsigmond báró megrendelésére, 1883-ban épült neoreneszánsz stílusban, Bukovics Gyula tervei alapján. Az épület már építésekor is különlegesnek számított, mivel a legfejlettebb technológiákat alkalmazták benne. Már akkor rendelkezett például központi fűtéssel, villanyárammal, egyedi szigeteléssel, a természetes fény pedig tükrös fénycsapdákon jutott le az épület alsó helyiségeibe - olvasható a Wikipédia szócikkében.

Az értékelés során továbbá nagy hangsúlyt fektetnek az étterem, valamint a spa és wellness egységek színvonalára is – az étterem hangulatát, illetve az ételek és eszközök minőségét is értékelik. A spa és wellness részleg értékelésénél a különböző ajánlatok és szolgáltatások mellett a szolgáltatás színvonalát vizsgálták. A BOTANIQ közel 400 négyzetméteres Spa részlegét a kastélykert virágai és növényei inspirálták, és finn szauna, gőzkabin, sószoba, valamint meleg vizes kül- és beltéri medencék is találhatók benne.

Itt a wellness- és spa-rituálék testi-lelki élménnyé válnakForrás: Hinka Zsolt/Hlinka Zsolt/botaniqkastely.hu

A hotel étterme mind építészetileg, mind a fogások és a felszolgálás tekintetében a kastély hangulatát tükrözi. Az étterem szezonális étlapján a nemzetközi fogások mellett a jellegzetes magyaros ételek modern variációi is megtalálhatók, amelyek mindig a legfrissebb alapanyagokból készülnek.

A Budapesttől összesen 50 kilométerre, mesébe illő környezetben található, Loire-menti kastélyok miliőjét idéző épület szállodaként és rendezvényhelyszínként működik, nemrégiben itt forgatták például a készülő Get Lost című film egyes jeleneteit.

A kastélykertben található tó nemcsak esztétikailag fontos eleme a kastélykertnek, hanem kiemelkedő ökológiai jelentőséggel is bírForrás: botaniqkastely.hu

Az egyes lakosztályok erkélyeiről az ősfákkal és virágokkal teli kastélyparkra nyílik kilátás – tudtuk meg a szerkesztőségünkbe eljuttatott sajtóközleményből.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek