Bálterem és csemegetár is található az újonnan megnyitott kastélyszárnyban

Ünnepélyes keretek között adták át a gyulai Almásy-kastély közelmúltban megújult Stefánia-szárnyát, a főépületéhez L alakban csatlakozó egykori kiskastély-szárnyat. A kastély főépülete és parkja már 2016-ra megújult, és felújították a Szent Miklós parkot is, amely aktív kapcsolatot teremt a Várkert, a Várfürdő és a belváros között, így egységes promenádot alkotva Gyula gyógyhelyén.

A felújított Stefánia-szárny az átadás napjánForrás: MTI/Rosta Tibor

Az épületben fogadóteret, báltermet, csemegetárat és látványkonyhát alakítottak ki. A bálterem az Alföldön egyedülálló, ezen kívül nincs még egy műemlék-kastélyban található bálterem. A 19. századi enteriőr 21. századi gépészettel, hang és fénytechnikával párosul. A mellékszárnyat gróf Wenckheim Józsefné Jankovich Stefániáról nevezték el, aki elkötelezett támogatója volt a magyar kultúrának, és élen járt a rászorulók, az elesettek támogatásában - derül ki a beol.hu híréből.

A bálterem teljes pompájábanForrás: Gyulai Almásy-kastély Stefánia-szárny/Facebook

Mint a kastély oldaláról kiderül, a rendezvénytér az egészségtudatossággal kapcsolatos programokat fogad majd, és időszakos jelleggel előadásoknak is helyet biztosít. Emellett alkalmas lesz produkciók fogadására, valamint saját kulturális és egészségtudatosságot fejlesztő programok megrendezésére, valamint magánrendezvényeket, esküvőket is lehet majd itt tartani.

Forrás: MTI/Rosta Tibor

A csemegetár bemutatja mindazokat a tájjellegű ételeket, gasztronómiai különlegességeket, amelyek Gyula város és környéke ízvilágát tükrözik. Kínálata magában foglalja a letűnt korok alapanyagainak bemutatásán túl a tájegység jellemző ízeinek, a népi kézműves ételek elkészítési fortélyainak a bemutatását is.

A látványkonyhaForrás: MTI/Rosta Tibor
Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek