Elkészült az idei év egyik legjobban várt kerékpárútja

Az idei év egyik legnagyobb kerékpárút-beruházása készült el Győr és Pannonhalma között. Az útszakasz Győr belterületén, a Szauter Ferenc utcai körforgalmi csomóponttól indul, és Pannonhalmán, a Bencés Főapátság lábánál található Szabadság térnél ér véget - derül ki Révész Márius Facebook-oldaláról.

Forrás: MTI/Krizsán Csaba

A tizennyolc és fél kilométeres útból tizenkettő teljesen új építés, a maradék átépítés vagy felújítás. Az kerékpárúthoz két új híd is készült: az egyik a Pándzsa-patak fölött, a másik pedig Nyúlon, a Gerhai-árok fölött. A Pándzsa-patakot Győrön belül is keresztezi a kerékpárút, itt a már meglévő híd új burkolatot kapott, és fejlesztették a közvilágítást is.

Az út mentén három pihenőhelyet alakítottak ki, Győrben, Écsen, illetve Győr és Écs között, és szintén három pihenőhely várja Pannonhalmán is a biciklivel érkezőket.

Tömböly Tamás, a Magyar Kerékpáros Klub Győri Szervezetének vezetője (az asztalnál és Révész Máriusz, az aktív Magyarországért felelős kormánybiztos a Győr és Pannonhalma közötti kerékpárút egyik pihenőjén az átadóünnepség napján Győr határában, november 20-ánForrás: MTI/Mti Fotószerkesztőség/Krizsán Csaba

Ezzel az úttal Győr tovább tartja kitűnő helyezését a magyar nagyvárosok között, hiszen kerékpáros úthálózata nem csak a fő európai kerékpáros folyosókkal kapcsolatos, hanem a szűkebb-tágabb környékkel is sűrű összeköttetésben áll. A Győrből a Szigetközbe vezető út Magyarország egyik legszebb és legkedveltebb bicikliútja.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek