Ezt az új túraútvonalat kerékpárral, lovon és folyón evezve is felfedezhetjük

Ökoturisztikai túraútvonal létesült Újszász, Zagyvarékas és Szászberek településeken, ahol vízparti, ártéri, erdei és művelt mezőgazdasági területeken átvezető kerékpáros, illetve vízi túraútvonalakat jelöltek ki – írja az MTI a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Területfejlesztési Ügynökség Nonprofit Kft. közleménye alapján.

Lovakkal korábban is szívesen érkeztek az Újszászi Parkerdőbe, mostantól kiépített ösvényeken járhatják be a környéketForrás: Újszászi Parkerdő/Facebook

A közlemény szerint a túraútvonalon a látogatók gyalogosan, kerékpárral vagy akár lovon, illetve a folyón evezve is megtekinthetik a térség természeti értékeit, élővilágát Zagyvarékastól Újszászon át Szászberekig. 

A kiinduló pont a Zagyvarékas központjában található tájház, majd a túraútvonal a Kisszögben folytatódik, ahol pihenőhely, táborhely illetve tanösvény létesült.

A Kisszög közelében, Szászberek külterületén található Bogárzóban pihenőhelyet és madárlest alakítottak ki, de fejlesztették a sportpályát is. A Zagyvarékason található kezdő és Szászberken lévő befejező pontokon is létesült felnőtt játszótér. A túraútvonalak csomópontjában, azaz Újszászon az Orczy Parkerdőnél madármegfigyelőt, pihenőhelyet, valamint erdei csikung tornapályát alakítottak ki. Az Orczy kastélyhoz látogatók kipróbálhatják az idősek számára tervezett felnőtt játszóteret, melynek szomszédságában található az Orczy Pihenőkert.

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek