Civilek takarították le a kerékpárutat Vác és Verőce között

Bár nem az ő feladatuk lett volna, a Magyar Kerékpárosklub dunakanyari csoportjának tagjai szombaton a hideg, ködös idő ellenére gereblyét, ásót, seprűt és metszőollót ragadtak, hogy biztonságosan járható legyen a Vác és Verőce közötti kerékpárút – tudtuk meg a Klub szerkesztőségünkbe eljuttatott sajtóközleményéből.

Fontos útszakaszon falevelek nehezítették a közlekedést. Volt, ahol nem lehetett már látni az aszfaltcsík szélét jelző vonalat, ami sötétben különösen veszélyes lehet.Forrás: Magyar Kerékpárosklub

Az Eurovelo 6 nemzetközi túraútvonal részét képező, a napi közlekedésben és a hazai turisztikában is kiemelten fontos útszakaszon falevelek és több centi vastag föld nehezítették a közlekedést. Több helyen nem lehetett már látni az aszfaltcsík szélét jelző vonalat, ami sötétben különösen veszélyes lehet. Több kereszteződés átvezetését is sár borította, illetve bokrok lógtak a bicikliútra. A szakaszon található egy olyan útszűkületekben már nem fért el egymással szemben két kerékpáros. A munka során festékkel jeleztek több bukkanót az aszfalton.

Magyar KerékpárosklubForrás: Magyar Kerékpárosklub

A tucatnyi felnőtt és a nekik segítő gyerekek közösségi munkája nem csak egy lelkes önkéntes program volt. A Magyar Kerékpárosklub fel szeretné hívni a figyelmet arra, hogy a közútkezelők a mostaninál gyakrabban tisztítsák a kerékpárutakat.

Már nagyon meg kellett ezt valakinek csinálnia, mert a legszűkebb szakaszokon alig fért el két, egymással szemben tekerő bringás.

"Két és fél óra munkánk eredményeként újra teljes szélességben tekerhettek a bringaúton, elcsúszástól sem kell annyira félni" – fogalmaztak az esemény utáni Facebook-posztban.

Szóljon hozzá
0 hozzászólás
Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek