Darumadarat mentettek a Hortobágyon

A Madárkórház Alapítvány az országban egyedülálló kórházat működtet, melynek köszönhetően az olyan madarak is kaphatnak még egy esélyt, mint az a példány, amit a tegnapi nap, november 18-án jelentettek be az elepi halastavak környékéről. Az illetékes fővadász egy röpképtelen daruról tett bejelentést, mely már napok óta a közeli tarlón tartózkodik – olvasható a Hortobágyi Madárpark - Madárkórház Alapítvány közösségi oldalán.

A másik daru nem hagyta magára sérült társátForrás: Hortobágyi Madárpark-Madárkórház Alapítvány/Facebook

Az intézmény az egész ország területéről beérkező, sérült, beteg vadmadarak állatorvosi ellátását, kórházi ápolását és rehabilitációját végzi. Az ott dolgozók ezúttal sem voltak restek: rögvest útnak indultak, hogy segítsenek a madáron.

Ahogy írják, hamar megtalálták a fiatal, jobb szárnyát lógató madarat, amit a szülőpár egyik tagja (feltételezhetően a tojó) hűségesen őrzött, de a befogás viszont már korántsem volt egyszerű. Végül sikerrel jártak, és a vizsgálat során kiderült, egy régi törésről van szó, ami rossz pozícióban már elkezdett összeforrni.

Ha egy madár megsérül, itt biztosan segíteni fognak rajtaForrás: Hortobágyi Madárpark-Madárkórház Alapítvány/Facebook

Most már biztonságban van, és egy korrekciós műtéttel még segíthetünk, hogy jövőre csatlakozhasson társaihoz" – írták.

A Madárkórházba évente beérkező 800-1000 beteg közül 35-40 százalékuk visszakerül a természetbe. A fiatal daru is remélhetőleg visszatérhet a csapatához, és együtt folytathatják útjukat majd Afrika felé. 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek