Páratlan közelségből láthatjuk a hortobágyi vadlovak világát a mozikban

Már látható a mozikban a Vadlovak - Hortobágyi mese című természetfilm, mely páratlan közelségből tárja elénk Hortobágy lenyűgöző élővilágát a vadlovakkal a főszerepben, írja a Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság egy Facebook-posztban.

Mongol vadlovak a HortobágyonForrás: Csobán Péter/Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság

A Hortobágy védett területén, Pentezugban található a világ egyik legnagyobb vadló ménese. Az őshazájukban, Mongóliában a kihalás szélére került állatok fennmaradásában fontos szerepet játszik Magyarország, hiszen hazánkban a vadlovak háborítatlanul élhetnek a pusztán. Ide születik meg Cseppke, a vadlócsikó, aki hamarosan már szülei vezetésével vándorol a hatalmas mocsarakkal és kis ligeterdőkkel megtört végtelen rónaságban, ahol rókákkal, sasokkal és sok más állattal élnek együtt. A körülöttük lévő lenyűgöző világ viszont távolról sem veszélytelen: a vadlovak élete folyamatos küzdelem egymással és a természeti elemekkel, írja a port.hu a filmről.

A rendező, Török Zoltán tíz évvel ezelőtt mutatta be előző mozifilmjét, A Vad Magyarország – A vizek birodalma címűt, mely számos nemzetközi díjat nyert. A film négy évszakot átívelően mutatja be Magyarország és a Kárpát-medence vadvilágát, Kulka János narrációja mellett, írja a Wikipedia.

Török új filmje három évig készült a legfejlettebb technikákat felhasználva, és a játékfilmhez hasonló történettel és látványvilággal mutatja be a vadlovak és a hortobágyi puszta izgalmas világát.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek