Váratlan vészhelyzet állt elő a kecskeméti repülőnapon, a pilóta hidegvérrel hozta le a gépet

Korábbi cikkünkben beszámoltunk arról, hogy milyen izgalmas programokkal várták a hétvégén a nagy érdeklőséssel övezett repülőnapokat Kecskeméten. Arra viszont nem lehetett számítani, hogy még a szokásosnál is nagyobb izgalmakra kerül sor a rendezvény alatt, ugyanis az első napon, szombaton negyed 2-kor váratlan vészhelyzet állt elő. A bemutató közben leállt az Olasz Légierő F-2000A Eurofighter Typhoon egyik hajtóműve. A pilóta próbálta újra beindítani, sikertelenül, ezért a manővereket megszakítva a protokollnak megfelelően nekikészült a leszállásnak, és hidegvérrel, baj nélkül lehozta a gépet – írja a baon.hu.

Az egyik katonai repülőgép és pilótája, amely részt vett a hétvégi rendezvényenForrás: repulonap2021.hu

A két nap alatt 120 ezer látogató követte a programokat a nyolc év után megrendezett kecskeméti nemzetközi repülőnap és haditechnikai bemutatón – közölte a Honvédelmi Minisztérium. A haditechnikai bemutató mindkét napján már reggel 7 óra előtt hosszú sorokban várták az emberek a kapunyitást.

Sokan voltak a kecskeméti repülőbázis körüli térségben is, akik az utak mentén, illetve a mezőn figyelték a légtérben zajló bemutatókat.

Az első napon a legnagyobb sikert a honvédség légi és szárazföldi eszközöket felvonultató látványos dinamikus bemutatói, valamint a Saudi Hawks és a Török Csillagok repülőegyüttesek légi show-ja aratta. A több mint 15 ország részvételével zajlott légibemutatók és haditechnikai kiállítások mellett a látogatók kiemelt figyelemmel kísérték többek között a szárazföldi eszközök dinamikus bemutatóit, írja az MTI.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek