Különleges kölykök születtek a Kecskeméti Vadaskertben

Különleges és örömteli esemény történt a Kecskeméti Vadaskertben: szibériai tigriskölykök születtek. A szülőpár hároméves kora óta lakik az állatkertben, és hét év után, március 31-én három egészséges kistigrisük jött világra – olvasható az Állatkert weboldalán.

Két hím és egy nőstény kölyök látta meg a napvilágot KecskemétenForrás: zookecskemet.hu

A ragadozó állatok körletének két gondozója nagy körültekintéssel végzi a napi feladatokat, teendőket, a tigrisek ellátását. A változatos, ásványianyag-, nyomelem- és vitaminkiegészítéssel előkészített eledelek mellett a legfontosabb az anyatigris nyugalmának biztosítása. A stresszhatások miatt, az egyedi érzékenységek okán a vadállatok utódgondozása igen kockázatos.

Féltve óvják őketForrás: zookecskemet.hu

A tigriskölykök és az anya is jól vannak, a kicsik szépen fejlődnek, a születéskori 900-1000 gramm súlyuk öt hetes korukra 4700 és 5100 grammra gyarapodott. A két hím és az egy nőstény ivarú kölyök az anya féltő gondoskodását élvezi, egyelőre az állatházban tartózkodnak, így a közönség még nem láthatja őket. Az apa- és anyaállat e héttől kezdve néhány órát már együtt tölt, a kicsiktől elzártan.

A család összeszoktatása hosszabb folyamatot igényel, azt fokozatosan végezik. Előreláthatólag egy hónap múlva már a látogatók is találkozhatnak a tigriskölykökkel. A tigris faj kilenc alfaja közül három alfaj már sajnos kipusztult, és a ma élő hat közül Kecskeméten a legnagyobb testű szibériai tigris egyedei láthatóak.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek