Ma estétől már bogárlámpások világítanak az alcsúti arborétumban

"Elérkezett az a nap, amit nagyon vártunk. A mai napon, június 28-án elindult a szentjánosbogár-rajzás. Szürkületkor előbújnak a kis fénylő pontocskák, és mutatják az utat az erdőben" – ezzel a pár sorral jelentette be hétfő délután Facebook-oldalán az Alcsúti Arborétum, hogy ma estétől már vezetett bogárlesre is várják látogatóikat. 

Forrás: Alcsúti Arborétum / Facebook

Hogyan világít, milyen életmódot folytat, és honnan ered a szentjánosbogár elnevezése? – ezekre a kérdésekre idén is választ kaphatnak azok, akik az elkövetkező napokban felkeresik a márciusban újranyílt Alcsúti Arborétumot.

Szentivánéj környékén egyedi természeti jelenség a szentjánosbogár-tánc, így különleges élményben lehet részük mindazoknak, akik június végén, július elején az arborétumban tervezik megfigyelni a rajzást. Ez idő alatt minden nap indulnak szakvezetések 20:30 és 20:45-ös kezdési időponttal, ezek hossza körülbelül 1-1,5 óra. 

Forrás: Alcsúti Arborétum

Az Alcsúti Arborétum pénztárában a szentjánosbogár szakvezetésre a belépőért felnőtteknek idén felnőtteknek 2500, diákoknak és nyugdíjasoknak pedig 1350 forintot kell fizetni, gyerekeknek azonban 3 éves kor alatt ingyenes. A jegykiadás utolsó időpontja 21 óra, a kapukat 23 órakor zárják.

Az arborétumba este kilencig egyéni látogatóként, szakvezetés nélkül is be lehet menni, de a jegyár ebben az esetben sem változik. Ha két keréken érkeznének, azzal számoljanak, hogy biciklivel az arborétumban senkit nem engednek közlekedni, és a család négylábú tagjai sem vehetnek részt a bogárleső túrán.

A fotó csak illusztrációForrás: Yuri_B / Pixabay

Fotózni szabad, de csak vaku nélkül, és csak a kijelölt útvonalakon közlekedve. A szakvezetéses túrákra regisztrálni nem kell, de készüljenek arra, hogy SZÉP kártyával és Erzsébetkártyával idén sem lehet a helyszínen fizetni. Az esemény befejezési időpontja az időjárás és a rajzás függvényében változhat, ezért az arborétum munkatársai mindenkit arra kérnek, hogy ennek tudatában induljanak el hozzájuk, az aktuális bogárhelyzet kapcsán pedig kövessék az arborétum web- vagy Facebook-oldalát! Az arborétumban nem kérnek védettségi igazolványt.

 

Szóljon hozzá
0 hozzászólás
Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek