Ezek a tanösvények és arborétumok várják a látogatókat a tavaszi szünet alatt

Bár a veszélyhelyzet miatt a nemzeti park igazgatóságok 2020. november 11-től bezárták a fedett bemutatóhelyeiket, látogatóközpontjaikat, azonban most és a közelgő iskolai szünet alatt is látogathatók a szabadtéri ökoturisztikai létesítményeik. Ezek között találunk 4 arborétumot és tanösvények sokaságát - olvasható az MTI hírében.

Legyen szó a 194 nemzeti park igazgatósági tanösvény bármelyikéről, vagy a Duna-Dráva Nemzeti Park Pintér-kertjéről, mely Pécsett, a Mecsek-oldalra felkúszó Tettye városrészben helyezkedik el, esetleg a Duna-Ipoly Nemzeti Park Alcsúti Arborétumáról, a Hortobágyi Nemzeti Park Tiszakürti Arborétumáról, vagy az Őrségi Nemzeti Park Chernel-kertjéről, bejárásuk a tavaszi szünet alatt is lehetséges, és tavasszal csodás arcukat mutatják.

A szünet alatt és a húsvéti hétvégén is bejárható túraútvonalak majdnem mindegyike védett természeti területen vezet át, hosszúságuk közel 1000 kilométer és többségük térítésmentesen, szabadon látogatható.

Forrás: Chernel-kert. / Facebook.com

Bár vezetett túrákat, programokat most nem szerveznek az igazgatóságok, honlapjaikon és közösségi felületeiken mindig megosztanak érdekes információkat a természetben megfigyelhető állatokról és növényekről, a védett területek és ökoturisztkai attrakciók látogatásának szabályairól, lehetőségeiről.

De mindezek mellett az igazgatóságok arra is megkérik a kirándulókat, hogy a túrák alkalmával fokozottan figyeljenek egymásra, tartsák be a járványügyi előírásokat, és igyekezzenek elkerülni a zsúfolt helyszíneket.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek