Ismét látogatható az Alcsúti Arborétum, hóvirágszőnyeggel várják a látogatókat

Tegnap délután sokak örömére posztolta Facebook-oldalán az Alcsúti Arborétum, hogy március 4-től ismét látogatható a területe minden nap 10 és 18 óra között. Az időjárásnak köszönhetően a hóvirágok nyílása még nem ért véget, a hóvirágmezőt tehát még mindig meg lehet csodálni – olvasható a bejegyzésben.

Az arborétum üzemeltetői felhívják a figyelmet, hogy a járványhelyzetben előírt egészségügyi szabályok betartása a pénztárnál és a mosdóknál kötelező, ahol viselni kell a maszkot, és a másfél méteres szociális távolságra is figyelni kell.

Az Alcsúti Arborétumban már javában tombol a hóvirágünnepForrás: Alcsúti Arborétum Facebook

A hóvirágünnepre a teljes árú, felnőtt belépőjegy ára 1500 forint, a kedvezményes belépő pedig 1000 forintba kerül. Ez utóbbira a nyugdíjasok, diákok, gyerekek, a Természetbarát Turista Kártyával vagy arany fokozatú TKM igazolvánnyal rendelkezők és a két vagy több gyerekes családok jogosultak.

A mediterrán hóvirágmező az arborétumban több mint 2,5 hektáron terül el. A kora tavasszal nyíló hóvirágok között, 7 hóvirágfaj 24 fajtája tekinthető meg Magyarország legeredetibb angolparkjában. A hóvirág 2005 óta védett növény, természetvédelmi eszmei értéke 10 000 Ft, egyetlen szál letépését is pénzbírsággal büntetik.

Forrás: Alcsúti Arborétum Facebook

A park weboldala szerint a hóvirágmező első példányát az 1800-as évek végén telepítette József nádor által alapított alcsútdobozi birtok kertészei, majd újabb és újabb fajtákkal gyarapították. Az ország legnagyobb, egybefüggő hóvirágszőnyege a több mint 40 hektáros egykori főhercegi kertben március közepéig várja várja kirándulóit.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek