Floridai arborétumba költözik Monet kertje

A floridai Sarasotában található Marie Selby botanikus kertbe költözik Claude Monet Givernyben található kertje, pontosabban Roy Lichtenstein néhai pop-art művésznek az impresszionista művész által ihletett installációi: a Monet's Garden Goes Pop! és a Water Lilies with Reflections.

Monet háza GivernybenForrás: Sherry Main/commons.wikimedia.org

Az 1997-ben elhunyt Lichtenstein, aki a '60-as évek amerikai művészetének úttörő alakja volt, színes festmények formájában rekonstruálta a Monet kertjében található házat és virágokat, valamint a festő kedvelt témáit, a tavirózsákat. Ezeket az elemeket pedig most a 15 hektáros területen helyezték el. A tavon átívelő híd ugyan valódi, de azt pedig olyanra festették, mintha szintén az installáció egyik eleme lenne. 

Mint Jennifer Rominiecki, a Selby Gardens vezérigazgatója elmondta, ezzel a játékos, pop-artos kiegészítéssel a vendégeink különféle módokon fedezhetik fel Lichtenstein Monet-értelmezését. A kiállítás a Jean & Alfred Goldstein mecénásoknak szentelt kiállítás-sorozat legújabb része, amelynek középpontjában a művészeknek a természethez és a virágokhoz való viszonya áll. A kiállítás június 27-ig látható, további információk a weboldalon találhatók itt  - adja hírül a lonelyplanet.com.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek