Jövőre nyílik a 151 szobás luxushotel az egykori Balettintézet épületében

Négy évvel ezelőtt írtunk arról, hogy 2020-ban megnyílhat a már évekkel korábban is beharangozott luxushotel a Balettintézetben. A nyitás azonban tovább csúszik, az MTI hírei szerint az Andrássy út 25. szám alatt álló Drechsler palotában 2022-ben fogadhatja első látogatóit a luxusszálló, a korábban beharangozott 162 helyett 151 szobával. A Magyar Államvasutak Nyugdíjintézeteként és Állami Balettintézetként is ismert műemléképület tulajdonosa, a QPR Properties itt nyitja majd meg a W Budapest Hotelt.

A tetőt az 1909-es tűzvész előtti állapotában rekonstruálják majdForrás: Bánáti + Hartvig Építész Iroda

A szállodát a Marriott Internationalhez tartozó W Hotels fogja üzemeltetni, a luxusszálloda-lánc a QPR Properties Kft.-vel kötött megállapodást az épület szállodává alakításáról. Az örökségvédelem és műemléki helyreállítás jelentős gépészeti és elektromos megújulással egészül ki, amely a 16 ezer négyzetméter alapterületű ingatlan minden helyiségét érinti.

Látványterv: Whitebox VisualForrás: Bánáti + Hartvig Építész Iroda

A kivitelezés januárban indult. Az épületben a legfontosabb változás az lesz, hogy a tetőtérben egy új szintet, egy 5. emeletet is kialakítanak. A héten befejezik az azbesztpalával fedett tetőszerkezet és a gerendák elbontását, és hamarosan kezdik a komplex tetőrekonstrukciót – közölték.

A Drechsler palota Lechner Ödön és Pártos Gyula tervei alapján 1883 és 1886 között épült francia reneszánsz és neogótikus stílusban. Az UNESCO világörökségi helyszínen álló védett műemlék 135 éves története során számos szerepet töltött be az intézményi- és lakófunkciótól a vendéglátóipari felhasználáson keresztül a kiemelt kulturális szerepkörig. A palota az elmúlt 19 évben teljesen elhagyatva állt – írta közleményében a kivitelező DVM csoport.

Az átrium üvegfelületét két irányban hajlítják meg, várhatóan ez lesz a hotel leglátványosabb elemeForrás: Bánáti + Hartvig Építész Iroda

A várhatóan jövőre nyíló szálloda nevében is szereplő ikonikus W betű már számos Marriott-csoporthoz tartozó hotel homlokzatán látható a világban, amelyet a butikhotelben a helyiségek megnevezésére és egyben a vendégek szórakoztatásra is használnak. Így kapott ezeken a helyeken Wet, vagyis vizes, nedves helyiségnevet az uszodarészleg, Wash címkét a mosoda, míg a consierge pultja fölé a bármikor, bármit tudó Whatever Whenever kifejezést írták fel.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek