Egy régi kőfejtő területén épül a tokaji régió Eldorádót idéző szállodája

Prémium kategóriás hotel épül a Tokajtól északra fekvő Csurgó-völgyben. A tervek szerint a Minaro Hotel Tokaj a turisztikai régió első, jelentős szobakapacitással rendelkező exkluzív hotele lesz. A projekt a Kisfaludy Turisztikai Fejlesztési Program Szálláshelyfejlesztési Konstrukció keretében közel három és fél milliárd forint pályázati finanszírozási forrással valósul meg.

A kőbánya szinte elnyeli az épülő szállodátForrás: Grabarics Építőipari Kft./Facebook

Az építési helyszín egy korábbi bánya területén helyezkedik el, így a nagy tömegű föld- és sziklamunka komoly kihívást jelentett, illetve az alépítményi munkákat is nehezíti. A régi meddő kőfejtőben három oldalról mintegy 60-80 méteres meredek falak veszik körbe a területet. A különleges helyszínen már elkészült a 10 ezer négyzetméteres, 100 szobával tervezett szálloda szerkezete.

A hotel látványterveForrás: hotel2.hu

Jelenleg − többek között − a gépészeti, elektromos- és gyengeáramú munkák vannak folyamatban, továbbá zajlik a nyílászárók beépítése és az aljzatbeton készítése. Emellett jól haladnak a wellness részleg kivitelezésével is: jelenleg folyamatban van a medence építése és a technológia szerelése, illetve a burkolási, a homlokzati hőszigetelési, a tetőszigetelési és a külső közmű építési feladatok is a terv szerint haladnak.

A kilátás garantáltan szép leszForrás: Grabarics Építőipari Kft./Facebook

Az ötcsillagos hotel exkluzív gasztronómiai, valamint a tokaji vidék adta különleges borkínálatával elsősorban a felnőtt célközönséget szólítja majd meg. 

A  hotel megjelenésében ötvözni fogja a „Tokaj folyékony aranyát" a dél-amerikai hangulatot idéző „Eldorádó" tematikával.

A munkák oroszlánrészét még az idei évben végre szerenék hajtani, hiszen a téli időjárási viszontagságok miatt csak belsőépítészeti munkák maradhatnak jövőre. A tervek szerint a hotel 2022 tavaszára készül el. A fejlesztés nagymértékben növeli majd a térség szálláshely-kínálatát és hozzájárul a település gazdasági helyzetének fellendítéséhez – írja a magyarepitok.hu.

 

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek