Egy magyar szálloda csapata is csatlakozott a táncos kihíváshoz

Körülbelül egy évvel ezelőtt kezdődött a koronavírus-járvány, amely a világ legtöbb országában súlyosan érintette a turizmus és vendéglátás iparágait. A szálláshelyek világszerte csökkentett kapacitással működhettek vagy teljesen bezártak. A vecsési Hotel Stáció is bezárta a rendezvény-, valamint fitnesz & wellness-részlegét, a szálloda kihasználtsága pedig az ötödére esett vissza. A dolgozók azonban nem ülnek ölbe tett kézzel, és most egy világszerte többmillió embert megmozgató nemzetközi kihíváshoz csatlakoztak, amiben egy dél-afrikai dalra táncolnak, ezzel is némi derűt csempészve a hétköznapokba – számolt be a hírről a turizmus.com. 

A Hotel Stáció vidám csapata - részlet a kisfilmbőlForrás: YouTube.com

A járvány a Dél-Afrikai Köztársaságot sem kíméli, azonban innen indult útjára a gospelszám és a hozzá kapcsolódó tánc, amely az egész világon elterjedt, és amely szövegével és dallamával is örömet sugároz, és igyekszik felemelni a járványban elgyötört embereket. A zulu nyelven íródott szám szövegében a „Ments meg!" „Védj meg!" kérés hangzik el, miközben a béke városába (Jerusalema) vágyódik az énekes.

A világon milliónyian csatlakoztak már a táncos mozgalomhoz, és teszik ezt nap mint nap százezrek, ápolónők, orvosok, tűzoltók, rendőrök, a turizmusban dolgozók és számos további szakma képviselői. Íme, a videó, amit egyetlen nap alatt már közel 13 ezren láttak!

"Nagy örömmel csatlakoztunk ehhez a kihíváshoz, amely nekünk is új nézőpontot adott, vidámabban, energikusabban és reményteljesebben nézünk a jövőbe és alig várjuk már, hogy vége legyen a járványnak" – nyilatkozta Fancsali Gábor, a szálloda szakmai igazgatója.

"Ezúton szeretnénk mi is felhívni a figyelmet erre a mozgalomra és bátorítani mindenkit, hogy vegyen részt benne! A pandémiának még nincs vége, de pozitív hozzáállással hatékonyabban harcolhatunk ellene – írták közleményükben, amelyben a Stáció menedzsmentje és munkatársi közössége köszönetet mond a járvány elleni védekezésben résztvevőknek, valamint a szálloda tulajdonosainak, akik "hajlandóak voltak a leállások közepette is megtartani a munkatársakat és finanszírozni a veszteséget".

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek