Különleges fenyőtobozokat kapott a Folly Arborétumból a debreceni Természettár

A Folly Arborétum és a Természettár együttműködésének köszönhetőn 18 darab különféle cédrus és fenyőtoboz utazott különleges gonddal becsomagolva Debrecenbe – olvasható a szerkesztőségünkbe érkezett közleményben.

Folly ArborétumForrás: Folly arborétum

Az edukáció, a fiatalabb generációban a környezet iránti érdeklődés és a természet iránti szeretet felkeltése céljából ajándékozták a Természettárnak az arborétum ikonikus fáinak termését. A tizennyolc különleges toboz közül egyet, a kert 60 éves 12 méter magas óriástobozú fenyőjéről (Pinus coulteri) származó 35 centiméteres tobozt azonban meg is vásárolták a debreceniek.

A számos különböző méretű és külsejű tobozt alapos gondossággal készítették elő a szállításhoz: a kisebb tobozokat papírtasakokba, majd használt fóliába tették, az óriástobozú fenyő tobozát pedig külön használt zsugorfóliába tekerték, hogy sértetlenül érkezhessen Debrecenbe.

Egy hatvanéves fa 35 centiméteres tobozaForrás: Debreceni Természettár

A debreceni Természettár azzal a céllal jött létre, hogy minél több embernek megmutathassák a természet érdekességeit és csodáit – azokat is, amelyeket nem lehet mindenhol látni. Vándorló kiállításuk során több mint 4500 preparátummal, modellel és különleges kellékkel lehet találkozni, amely során bárki betekinthet a botanika, a madarak és a tengerek különleges élővilágába. 

Forrás: Debreceni Természettár

„A debreceni Természettár is sokat tesz azért, hogy minél több embernek megmutassák a természet érdekességeit, csodáit, ezért nagyon szívesen ajándékoztuk nekik a kert különböző cédrusainak és fenyőinek tobozait" – mondta Folly Réka tulajdonos, akivel négy éve hosszabban is beszélgettünk arról, milyen út vezetett dédnagypapája sokak által megkérdőjelezett álmától, a családi hobbikerttől, egy tízhektáros, európai hírű arborétumig. 

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek