Az erdei fülesbagoly lett 2020 madara

  A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület honlapján lehetett szavazni három fajta bagolyra,  a közönség kedvence magasan az erdei fülesbagoly lett. Az olvasók az uráli bagolyra 1118-an szavaztak, a füleskuvikra 2312-en, az erdei fülesbagolyra pedig 3146 szavazat érkezett. Vitathatatlanul ez a kedvenc, a szavazók 48%-a nyomta erre a bagolyra a voksát.

  Az erdei fülesbagoly kicsit olyan, mint ahogyan megismertük Dr. Bubót: a kisebb erdőket szereti, megtalálható öreg temetőkben és folyóárterekben. Ez a leggyakoribb hazai bagolyfajunk, a telet általában örökzöldeken vészeli át, évente egyszer költ, márciusban. A közúti balesetek és az erdőgazdálkodás veszélyt jelent rá, a fiókák életét pedig a ragadozó állatok is befolyásolják. 

  A MMTE 40 éve indítja el minden évben a következő év madara címet elnyerő lehetséges madárfajokra a szavazást, az egyesület célja, hogy felhívja a figyelmet az adott faj természetvédelmi problémáira. 2019-ben a gólyatöcs volt az előző évi szavazók kedvence, jövőre - az idei szavazatok alapján - az erdei fülesbagolyé lesz a főszerep!

  Erdei fülesbagolyForrás: Wikimedia Commons
  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!