A horvátországi földrengés miatt egy pécsi templom is megrongálódott

  Egy tábla fogadja a pécsi Lyceum templom kapuján a látogatókat. Bizonytalan ideig nem nyit ki a pálosok belvárosi temploma, miután a horvátországi földrengés még itt is annyira erős volt, hogy megrepedt a mennyezet, aminek egy része bármikor leszakadhat. A Pécstől légvonalban 160-170 km-re fekvő Petrinját december 29-én rázta meg a legerősebb, 6,4-es erősségű földmozgás. A Pécs Aktuál felvételében Puskás Antal pálos tartományfőnök nyilatkozott a károkról.

  A statikusok szerint életveszélyessé vált a templomépület mert falak és a boltozat találkozásánál mind a két oldalon van egy repedés, és a szentélyben is. A templom padlóján még tegnap is láthatók voltak a vakolatdarabok, amelyek a mennyezetről váltak le. A szakemberek szerint 15-20 négyzetméternyi vakolat bármikor leszakadhat.

  A temlom mennyezete annyira megrongálódott, hogy le kellett zárni az épületetForrás: Közkincs/Lyceum templom/Wikipedia

  A templomot egyelőre bezárták. Azt még nem mérték fel, hogy mekkora összegből lehet az épületben keletkezett károkat helyreállítani, így az sem tudható, mikor kezdik meg a hibák kijavítását – írja az ATV.hu.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!