Egy völgybe tervezett, zöldtetős wellness hotel épül Pécs közelében

A Pécshez közeli Pogány külterületén épül fel a 92 szobás, négycsillagos Relax Hotel, melynek kivitelezőjét már keresik. A fejlesztés helyszíne egy 22 hektáros terület, amelyen ma is működik a négycsillagos és nyolcszobás Zsályaliget Hotel. A tervezési területen a meglévő épületek közül ez a hotel, valamint egy régi lakóház és egy présház is megmarad.

Ezen a területen található Baranya egyetlen animátoros élményparkja isForrás: Zsalyaliget Élmánypark/Facebook

A természeti adottságokat is kihasználva egy völgybe igazított wellness hotel készül majd el, ahol minden vendégszoba a völgy felé tájolt. Az épület a völgy falára simuló ívként jelenik meg, melyhez merőlegesen kapcsolódnak a dombra ültetett lépcsőző teraszok. A tervezett szálloda extenzív zöldtetővel takart, lapostetős épület lesz. Mivel a tervezett szálloda a meglévő, kiépített úthálózattól távol, földutakkal határolt zöldterületen valósul meg, így mind a gépjármű, mind a gyalogos forgalom számára új útvonalakat és 100 férőhelyes parkolót is terveznek kiépíteni.

A hotel három épületrészből tevődik össze. A középső épületrész jellemzően a közösségi funkcióknak ad helyet, itt található majd a szálloda főbejárata, a recepció, a lobby a bárral és a vinotékával együtt, illetve a völgyre néző terasz is.

Ide kerül továbbá a családi wellness a beltéri és kültéri medencéivel, az élményelemeivel, illetve az épületen belüli és szabadtéri pihenőivel. 

A másik épületrész kizárólag a völgy felé forduló szállodai szobákat és közvetlen kiszolgáló tereit foglalja magában. Háromféle alapterületű vendégszoba kerül a tervezett szállodába. A 46 darab csaknem 26 négyzetméteres kisszoba, a 38 darab 30 négyzetméteres közepes szoba, és a 8 darab csaknem 40 négyzetméteres, két légterű szoba mindegyikéhez erkély tartozik. A szobák közül egyet - a főbejárathoz és a közösségi terekhez legközelebb esőt – akadálymentesen alakítanak ki. A szobák – igény esetén – párosával összenyithatók.

A harmadik épületrész vegyes funkciókat lát majd el. Az érkezési szinten rendezik be a konferenciatermet és az étterem lobbyval is összenyitható helyiségcsoportját. Az épületrész végén a főzőkonyha található, és ezen a szinten kap helyet a zajos bowling és billiárd tér, valamint a vetítőterem is. Az érkezési szint alatti két szinten ugyancsak völgyre néző vendégszobák sora húzódik majd.

Az érkezési szint fölött helyezik el az épület csendes zónáját, a felnőtt spa-t.

Az épület vendégforgalmát két darab, 13 személyes, két oldalra nyíló felvonó, illetve a mellette lévő háromkarú, túlnyomásos főlépcső biztosítja majd – írja a magyarepitok.hu.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek