November 1-jével bezár a Loire-menti stílusban épült magyar kastély

Aki még idén látni akarja a tiszadobi Andrássy-kastélyt, annak nem árt sietnie, november 1-jén ugyanis egy időre bezárja kapuit az épület, és várhatóan csak 2021 végén nyílik meg újra a nagyközönség előtt - adja hírül az MTI.

A tiszadobi Andrássy-kastélyForrás: Civertan Grafik/commons.wikimedia.org

Ebben az időszakban a kastélyban új állandó kiállítást alakítanak ki, mely az Andrássy-család és a kastély történetét mutatja be, és amelyen szerepet kapnak a család visszavásárolt műtárgyai is. Emellett kávézóval, múzeumi bolttal, új étteremmel és rendezvényteremmel is bővítik a romantikus stílusú épületet, mely a szájhagyomány szerint Erzsébet magyar királyné tiszteletére, a Loire folyó mentén épült középkori lovagi várkastélyok mintájára készült 1880 és 1885 között.

A kastélyt néhány évvel ezelőtt tatarozták, melynek során a külső állapotán javítottak, és felújították a belső berendezéseket is, ezután az épület 2015 decemberében nyitott ki újra.

Ez az észak-alföldi régió leglátogatottabb kastélya a hozzá tartozó 8 hektáros parkkal, az elmúlt másfél évben mintegy 68 ezren jártak itt.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek