Megyénként lebontva tájékozódhatnak a koronavírus-fertőzöttek számáról

  A kormány Koronavírus-tájékoztató Facebook oldalán friss térképet tettek fel ma reggel, ahol megyénként tüntetik fel a Covid-19 fertőzöttek számát. A térkép szerint az országban összesen jelenleg 4484 igazolt fertőzött esetet regisztráltak, a legtöbb beteget a fővárosban (2044 fő), és Pest megyében (682 fő), míg a legkevesebb fertőzöttet (15-15 fő) Tolna és Békés megyében találták.

  Ezen a friss térképen az újabb, 19 esetet is feltüntettékForrás: www.facebook.com/koronavirus.gov.hu

  Mára 19 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 4484 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Nincs újabb elhunyt, így az elhunytak száma változatlanul 596 fő, 3346-an pedig már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 542 fő. Az aktív fertőzöttek 34 százaléka, az elhunytak 60 százaléka, a gyógyultak 45 százaléka budapesti. 76 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük hatan vannak lélegeztetőgépen.

  A járvány továbbra is jelen van és több országban erősen terjed, ezért a járványügyi készültség továbbra is érvényes.

  Az a cél, hogy a vírust a határon kívül tartsák és a további szigorításokat, korlátozásokat elkerüljék. Ezért léptek életbe a beutazási korlátozások, amelyek célja, hogy megakadályozzák a fertőzés külföldről történő behurcolását és a járvány magyarországi fellángolását.

  A sárga és piros besorolású országokból hazatérőknek, valamint mindazoknak, akiknél a járványügyi kontaktkutatás során elrendelik, hatósági házi karanténban kell maradniuk. A beutazási korlátozások bevezetése óta a hatósági házi karanténban lévők száma emelkedett, jelenleg 7819 embernél van érvényben.

  Az Operatív Törzs a hatósági házi karantén betartásának fokozott ellenőrzésére kérte fel a rendőrséget. Az általános szabályok változatlanok: továbbra is viselni kell a maszkot az üzletekben, a tömegközlekedésben és továbbra sem tartható 500 fő feletti zenés, táncos rendezvény – olvasható a koronavírus.gov.hu oldalon.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!