Az Emirates kifizeti utasai költségeit, ha koronavírussal fertőződnek meg

Az Emirates teljes körűen fedezi utasai egészségügyi, illetve karanténnal kapcsolatos költségeit, amennyiben utazásuk során COVID-19 fertőzéssel diagnosztizálják őket. A szolgáltatás a foglalás után minden fedélzeti osztályon, bármely célállomásra történő utazás esetén automatikusan érvényes - derül ki a cég sajtóközleményéből.

Forrás: Emirates

Az Emirates 2020. október 31-ig kabinosztálytól és úticéltól függetlenül minden utasának garantálja, hogy térítésmentesen fedezi az egészségügyi költségeket 150 ezer euró (51 millió Ft) összeghatárig, valamint a karantén során felmerülő költségeket napi 100 euró (34 ezer Ft) értékben, 14 napon keresztül, amennyiben az utazás során COVID-19 fertőzés mutatható ki náluk.

A szolgáltatás igénybevételéhez nem kell semmilyen kérvényt kitölteni, az a foglalás visszaigazolásával automatikusan érvénybe lép, és az első utazás napjától számítva 31 napig érvényes. Miután az utas megkapja a pozitív diagnózist, az Emirates erre a célra létrehozott telefonvonalán kell jelentkeznie, hogy igénybe vegye a költségtérítést. A szolgáltatás részletei, valamint a telefonszám ezen a linken található.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek